Starta ditt eget klädmärke

Att starta ett eget klädmärke kan låta som en helt ouppnåelig dröm men många av dagens toppdesigners började i liten skala. Det behöver inte vara svårare än att knyta kontakt med en producent av enkla tröjor av bra kvalitet som man sedan importerar, förser med ett unikt tryck och sedan säljer via en hemsida på nätet. Med ett sådant upplägg behöver man inte investera en massa pengar och kan utöka verksamheten i takt med att försäljningen växer och man får nya idéer. Läs vidare om du vill ha fler tips och idéer!

Har du den kunskap som behövs?

Close up hands of a fashion designer at work with cloth fabric. Professional tailor measuring textile material. Female hands at work with measuring tape for new cloth.

Att vara företagare innebär i regel att man behöver vara ganska bra på många olika saker. Det handlar inte bara om att ta fram tilltalande produkter, i det här fallet kläder, utan man behöver även kunna marknadsföra sina artiklar och sköta logistiken kring försäljningen. Att driva ett företag handlar även om redovisning, om man inte har råd att delegera ut sådana arbetsmoment till en revisor. Vill du läsa om en framgångssaga som kan vara riktigt inspirerande? Artikeln ”lära sig rita och starta klädmärke” handlar om en ung och helt självlärd företagare i klädbranschen som snabbt nått framgångar. Kläder handlar om identitet, känsla för hur man genom kläder förmedlar en viss bild av sig själv är nyckeln till framgång för klädmärken.

Hitta rätt försäljningsyta

Bor du nära en plats med hög koncentration av kunder som skulle kunna vara intresserade av dina kläder? Då kan du pröva att sälja dina artiklar på kommission i trevliga butiker i området innan du har råd att skaffa dig en egen butikslokal. Även caféer kan ibland vara intresserade av att ha några galgar med kläder till försäljning om de tilltalar caféets målgrupp. du kan fakturera utan f-skatt idag och det har på många sätt blivit enklare att driva ett företag. Att sälja kläder är också lite lättare i och med de möjligheter man har online idag. Det finns en rad olika handelsplatser för hantverk online som många små aktörer i klädbranschen har stor glädje av.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Fashionsphere